Ли На: Загубата от Клайстерс ми даде нужната увереност



20-01-2012 16:08 | Николай Драгиев

Финалистката от Australian Open 2011 Ли На се класира за четвъртфиналите на тазгодишното издание на турнира в Мелбърн. Тя го стори не по-най-добрия за себе си и публиката начин, след като съперницата й в трети кръг Анабел Медина Гаригес получи доста тежка травма още след 2 гейм на мача.

Испанката падна на корта, след като най-вероятно нарани сериозно своя глезен. Въпреки изключително тежката травма Медина Гаригес опита да продължи след 6 минути лекарска интервенция.

Опитът й завърши бързо, тъй като тя разбра, че не е в състояние да играе и това само може да влоши здравето й. Тя напусна корта обляна в сълзи.

"Беше много тежко, тъй като тя заплака още като видя, че не може да тича в разиграванията. Знам колко тежко е да получиш подобна травма," заяви китайката.

Ли На коментира и следващия си мач срещу Ким Клайстерс. "Помня с добро миналогодишния финал, защото след него добих увереност, че мога да спечеля турнир от Големия шлем. Разбира се, че очаквам труден мач, но това е поредното предизвикателство за мен," допълни тя.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини