Травмата на Григор Димитров не е много тежка



20-01-2012 16:43 | Николай Драгиев

Проблемите на Григор Димитров в адукторите изглежда няма да го оставят дълго време извън корта. Българинът едва доигра мача си от втори кръг на Australian Open срещу Николас Алмагро, отстъпвайки в решителния пети сет. Въпреки това той се очаква да се завърне в игра още през февруари.

"Григор изглежда добре. Просто му е нужна малко почивка." Това разкриха за Tennis24.bg от щаба на един от основните му спонсори Wilson, който е базиран в Мелбърн за Australian Open.

В същото време президентът на БФТ Стефан Цветков също изрази увереност, че Гришо ще бъде готов скоро. "Говорих с баща му, но не сме обсъждали това. Надявам се да го вдигнат за следващия турнир," обясни пред Tennis24.bg Цветков.

По първоначални планове Димитров трябва да играе в Сан Хосе (от 13.02), а след това и в Мемфис. Първият турнир е от категорията ATP 250, а вторият от ATP 500.

В Сан Хосе ще видим още Анди Родик, Гаел Монфис, Милош Раонич, Бърнард Томич и Райън Харисън. Гришо ще влезе директно в основната схема.

На тези два турнира той има да защити около 100 точки, натрупани през миналата година. Засега не е ясно дали Димитров ще пътува за Дубай за местния ATP 500.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини