Ноле: Федерер и Надал сами са си виновни за контузиите24-02-2010 11:55 | Станко Димов

Световният номер 2 Новак Джокович даде доста любопитно интервю в Дубай, където в момента се провежда силен турнир в схемата при мъжете. Според Ноле, световната тенис асоциация ATP прави всичко възможно, за да се предотврати честите контузии на някои от топ играчите.

 

Както е известно, Роджър Федерер, Рафаел Надал и Анди Родик отказаха участие в Дубай заради различни травми, което до голяма степен отне от блясъка на турнира.

 

"С ръководството на ATP работим към намиране на по-добри решения. Разбира се това не може да се случи за един ден, но всички полагаме усилия", сподели Джокович.

 

"Загубата на топ играчи за турнир от ранга на този в Дубай е сериозен удар. Това е нормално, защото именно най-добрите играчи привличат публиката и спонсорите", каза още сърбинът.

 

"Жалко за Федерер, Надал и Родик, но все пак те си носят отговорността по определянето на графика преди началото на сезона", каза Джокера.

 

Изказването е крайно противоположно с това на Федерер и Надал, които през последните години не пропускат повод да критикуват "невъзможната" програма на календара на ATP.
Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини