Безпощадният Джокович отново загуби само 2 гейма21-01-2012 07:11 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Новак Джокович продължи в осминафиналите на Australian Open 2012. Той развали рождения ден на Никола Маю като го победи с 6:0, 6:1, 6:1. Задължително е да се отчете, че Маю имаше проблем в лявото коляно и това не му даде възможност да вземе по-почетен резултат.

Джокович се нуждаеше само от 74 минути, за да пречупи тотално амбицията на Маю. Така той е прекарал на корта малко над 3 часа за първите си 3 мача в турнира до момента.

За втори път Джокович губи само 2 гейма в 3-сетов мач. Това се случи и в мача му на старта срещу Паоло Лоренци. Това е изравнено постижение за победа с най-изразителен резултат в турнирите от Големия шлем.

Най-добро е и постижението на Ноле по загубени геймове до момента - едва 10. В момента той е в серия от 24 поредни спечелени сета в Мелбърн.

"Играх фантастично от сервис, на мрежата, въобще всичко. Надявам се да продължа по този начин и през втората седмица. Условията тук са страхотни, пасват ми. Винаги съм играл силно в Австралия В момента съм в пика на своята кариера и се старя да се наслаждавам на играта," коментира Ноле.

За място на четвъртфинал Джокович ще спори с победителя от сблъсъка между Милош Раонич и Лейтън Хюит.

Никола Маю навърши 30 години, но не успя да постигне рекордно за него класиране в четвърти кръг на турнир от Шлема.
Коментари
Други новини