Финал преди финала: Вожняцки срещу Клайстерс



22-01-2012 14:11 | Станко Димов

Първият фантастичен сблъсък на Australian Open при дамите вече е факт. Още на четвъртфинал световната №1 Каролина Вожняцки ще се изправи срещу шампионката от миналата година Ким Клайстерс в двубой, който е достоен и за финал в турнира.

Това стана възможно, след като датчанката спечели двубоя си с друга бивша №1 в света – Йелена Янкович – 6:0, 7:5. След като проспа целия първия сет, сръбкинята подобри представянето си през втората, но няколко брутални грешки, особено в близост до мрежата, и попречиха да запише ако не друго, то поне по-достойна загуба.

„С всеки изминал двубой става по-уверена. Физически се чувствам отлично, играя добре и това е най-важното”, коментира Вожняцки след срещата.

„Може би публиката не е много доволна, защото искаше да види по-напрегнат мач. Надявам се че ще ме подкрепят и в следващия кръг”, пожела си световната №1, която не може да се радва на подкрепата на приятели си Рори Макилрой, който в момента се подготвя за турнир в Дубай.

„Той не е с мен, но гледа всеки един мой мач по телевизията. Сигурна съм, че и днес е било така. Надявам се да продължавам да го радвам с победи”, каза с усмивка на лице влюбената Вожняцки.

Както е известно по-рано през деня Клайстерс спечели с 4:6, 7:6, 6:4 двубоя си с Ли На, като в тайбрека на втория сет спаси 4 мачбола. Белгийката, която играе за последно на Мелбърн Парк, получи неприятна травма в глезена, ще разполага с близо 48 часа да се възстанови напълно за сблъсъка със световната №1.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини