Томич: Топ 4 имат нещо специално, останалите мога да ги победя



22-01-2012 21:51 | Йордан Божинов

Бърнард Томич призна, че е далеч от момента, в който ще победи Роджър Федерер. Днес австралиецът отстъпи на бившия номер 1 с 0:3 сета и приключи участието си на Australian Open.

 

"Беше страхотен опит за мен. Не мисля, че някога ще има толкова добър играч като него. Може само да научиш нещо от такъв мач. За мен беше чест," заяви Бърнард.

 

"Смятам, че играчите от топ 4 са на друго ниво. От 5-6-о място в ранглистата всичките са победими. Тези четиримата имат нещо специално. Ето защо печелят най-големите турнири, а Мъри е толкова постоянен.

 

"Останалите мога да ги победя дори в сегашното си ниво. Особено Роджър, за мен, е много труден за побеждаване," коментира още Томич.

 

"Колкото по-здраво удрях топката, тя се връщаше в моето поле като уинър. За първи път ми се случва такова нещо, много е странно. Страхотно е за наблюдаване. Независимо, че се случи на мен, аз се насладих на изпълненията му. Той сякаш е по-умен от мен и усещаше точно какво ще направя," не скри възхищението си той.

 

Томич заяви още, че може много да подобри целта си и се надява съвсем скоро да влезе като поставен на турнирите от Големия шлем, което значи да влезе в топ 32.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини