ВИДЕО: Федерер с открит урок в юбилейния мач №1000



24-01-2012 09:29 | Николай Драгиев

Роджър Федерер спечели своята 814-а победа в юбилейния си мач №1000. Това му позволи да достигне полуфиналите на Откритото първенство на Австралия. Той победи с лекота Хуан Мартин дел Потро с 6:4, 6:3, 6:2 за два часа игра. Така той очаква Рафаел Надал или Томаш Бердих в спор за място на финал.

До момента на турнира Федерер няма загубен сет и това е първият случай от 2007-а, когато той достига полуфинал на Australian Open толкова убедително. Това е 9-а поредна година, в която Федерер е на полуфинал в Мелбърн.

"Много съм щастлив. Изиграх един наистина добър двубой. Съжалявам за Дел Потро, той направи добър турнир. Ще гледам мача на Рафа и Бердих. Играл съм и с двамата много пъти и вече няма тайни между нас," заяви Федерер.

Швейцарецът започна срещата блестящо и поведе с 3:0. Дел Потро накара феновете на Федерер да изтръпнат, след като изравни за 4:4. Това обаче бе последният отрязък в мача, когато той бе равностоен. Аржентинецът предаде първия сет с двойна грешка и това показа нивото му на увереност.

Федерер имаше проблеми във втория сет, когато трябваше да го затвори. Дел Потро пропусна да върне единствения пробив при 5:3 на 4 пъти. След като спаси тези точки за изравняване, Федерер поведе с 2:0 сета.

Дел Потро не скри, че е обезверен и допусна пробив още на старта на третата част и за никой нямаше съмнение какъв ще бъде крайният изход от срещата.

Победата на Федерер е негова 24-а поредна във всички турнири на ATP. Тя е под номер 232 в турнирите от Големия шлем и му осигури място на 28-и полуфинал в последните 31 в турнирите от тази категория.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини