Ноле: На 25 години Надал вече е легенда (видео)



28-01-2012 17:29 | Николай Драгиев

Новак Джокович изрази увереност, че ще бъде максимално подготвен за неделния финал срещу Рафаел Надал на Australian Open. Сърбинът ще направи всичко възможно да се възстанови след 5-часовата битка с Анди  Мъри вчера.

"Чувствам се добре физически. Разбира се и уморен след 5-часовия двубой вчера. Като цяло съм здрав. Вярвам, че ще съм готов за утрешния финал," заяви Джокович.

"Това е най-успешният турнир в моята кариера и аз обичам да играя на "Род Лейвър Арина". Кортът е много подходящ за моя стил на игра. Публиката ме подкрепя и очаквам това да продължи," допълни още Ноле.

Сърбинът признава, че има леко психологическо предимство пред Рафаел Надал, но отчита изключителната класа на своя опонент.

"Вярно е, че имам може би леко предимство. Но вижте, той е бил много пъти шампион в турнирите от Големия шлем. Спечелил е 10 титли, Купа "Дейвис". На 25 години той вече е легенда в този спорт. Той е страхотен боец и е добър на всички настилки.

"Това е нова година, нов сезон и аз съм сигурен, че той иска да спечели този трофей не по-малко от мен," обясни още световният номер 1.

Финалът е в неделя от 10,30 часа българско време.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини