Стефан Цветков: Програма минимум е изпълнена01-02-2012 17:35 | Николай Драгиев

Президентът на Българската тенис федерация Стефан Цветков заяви, че е доволен от представянето на България в мача срещу Естония за Фед Къп. Българският тим се наложи убедително с 3:0 победи без да загуби нито сет.

Цветков смята, че нашите са постигнали основната си цел и оттук нататък ще играят без напрежение срещу Австрия в петък. При успех срещу тях, България ще може да играе за място в по-горна група за Фед Къп.

"Цветана и Елица играха отлично, бяха много стабилни и концентрирани," коментира Цветков, който е сред подкрепящите българския отбор в Ейлат.

"Естония не е никак слаб отбор въпреки отсъствието на Кай Канепи - първата им ракета е шампионка от "Ориндж Боул", а втората дълго време бе близо до топ 150. Така че това е сериозен успех за нашия отбор, който може само да ни радва", добави Цветков пред сайта на българската тенис федерация.

"Програмата ни минимум е изпълнена, тъй като с тази победа на практика си гарантирахме оставане в тази група.

"Срещу Австрия в петък ще играем без напрежение. На базата на ранкинга те са фаворитки, но нищо не се знае и отборът ще направи всичко възможно да ни зарадва с нов успех", каза още той.
Коментари
Тенис - резултати и статистика
Други новини