Лоши новини за Анди Родик



03-02-2012 11:09 | Станко Димов

Сезон 2012 определено не започна по най-добрия начин за Анди Родик. Бившият №1 в света получи контузия в бедрото по време на двубоя си от втори кръг на Australian Open срещу Лейтън Хюит.

Родик почувства болки в началото на втория сет, поиска медицински таймаут, но въпреки това остана на корта още 16 гейма, преди да се откаже.

На специална пресконференция Родик призна, че резултатите от направения ядрено-магнитен резонанс показват частично разкъсване на сухожилие на крака.

„Това е сериозен проблем. Не съм докосвал ракета и топка след Australian Open. Честно казано очаквах по-добри резултати от ядрено-магнитния резонанс, или поне се надявах на по-добри резултати. Надявам се, че от понеделник ще мога да подновя тренировки”, коментира Родик.

Както е известно американецът очаква да се върне на корта на турнира в Сан Хосе, като първият му двубой е насрочен за 15-ти февруари. Една добра серия на Родик ще му позволи да спечели своя двубой №600 като професионалист на турнира в Мемфис, където Анди спечели последната си титла за момента (2011).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини