Гьоргес остана на 2 точки от победа срещу Квитова



04-02-2012 20:37 | Николай Драгиев

Тимът на Чехия поведе убедително с 2:0 победи след първия ден на гостуването на Германия за Фед къп. С победи се отличиха Ивета Бенешова и световната номер 2 Петра Квитова.

В отсъствието на Андреа Петкович, първа ракета на Германия бе Забине Лизицки, но тя не оправда този си статут, допускайки поражение 6:2, 4:6, 2:6 от левичарката Бенешова.

"Много съм доволна, че обърнах втория сет, в който също губех в резултата. След това усещах, че имам контрол върху мача и непрекъснато я държа в напрежение," коментира Бенешова.

С вдъхновена игра Юлия Гьоргес бе на път да прекъсне серията от 25 поредни победи на Петра Квитова в зала. Това обаче не се случи и Квитова драматично стигна до успеха с 3:6, 6:3, 10:8 като бе на 2 точки от загуба. Срещата продължи 2 часа и половина.

В решителния трети сет от 18 гейма, Квитова три пъти сервираше за оставане в мача, преди да стигне до своята 12-а победа за Фед Къп и 26-а поредна при игра в зала.

"Разликата между нас бе малка. Юлия играе много добре и никак не ми беше лесно," заяви Квитова.

В утрешните мачове Лизицки трябва да намери начини да победи Квитова, за да запази шансовете на тима си. През тази година Чехия защитава титлата си от 2011.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини