Сара Боевска с първа титла след ареста



05-02-2012 08:57 | Станко Димов

Сара Боевска спечели първия си турнир, в който участва, след ареста си в Сао Паулу. Дъщерята на олимпийския ни шампион бе една вечер в приют за сираци, след като той бе задържан с наркотик в багажа. Процесът срещу него започва на 6 март.

Сара триумфира в откритото първенство на Катар за 18-годишни, след като в момента е на 15. Турнирът е от веригата на международната федерация по тенис. На финала Сара направо помете поставената под номер 4 в схемата рускиня Василиса Апонасенко с 6:1, 6:2. Василиса е роднина на Мария Шарапова.

 

"Наистина играх много силно. Дадох само един сет в турнира. Посвещавам титлата на татко. Много съм горда, че нося неговата фамилия", каза Сара по телефона от Доха.

 

"Сега отивам на тренировки в Италия. Там ще играя подобен турнир. След това ще имам състезание в Дания и Норвегия. Искам да стана все по-добра, за да покажа какво означава да си Боевска", допълни Сара.

Майка й Красимира също бе изключително доволна от успеха. "Сега сядам да напиша на Гълъбин за невероятния успех. Той очакваше от нея точно това и чувстваше, че ще успее. Преживя немалко, но сега е изключително горда", каза Краси.

"24 часа"




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини