Българските таланти останаха без отборна победа на "Зимни купи"



06-02-2012 14:04 | Николай Драгиев

Само една победа в 12-те мача записаха българските тенисисти, които участваха в „Зимни купи” във възрастовите групи до 14 и до 16 г. за юноши и девойки.

Успехът бе постигнат от Калоян Вълчев при 14-годишните в Печ (Унг), като варненецът надигра Стефанос Циципас от Гърция с 6:4, 6:1. Това обаче не бе достатъчно за крайната победа над южните ни съседи, които спечелиха другите два мача от двубоя и елиминираха нашите от по-нататъшно участие в турнира.

Победител в групата ни стана отборът на Унгария, победил във финала Русия с 2-1, а останалите отбори в нашата група бяха Сърбия, Италия и Молдова. Нашите момчета, водени от треньора Александър Пенев, все пак взеха два мача в утешителния турнир като надиграха с по 2-1 отборите на Молдова и Сърбия.
 
При момичетата до 14 г. ситуацията бе същата – българският тим загуби в първата си среща от Словакия с 0-3 и отиде да играе в утешителния турнир, където победи Дания с 2-1 и Белгия с 2-0. Шампион в групата ни стана тимът на Чехия, който заедно с финалиста Словакия се класираха за финалите.

За България играха Виктория Бърдарова, Петя Аршинкова и Виктория Желева.

При юношите до 16 г. тимът ни, воден от Пресиян Иванов, отстъпи на водача в групата Румъния с 0-3, а в турнира на отпадналите първо победи Естония с 3-0, а после падна от Германия с 0-3. В състава на Иванов попаднаха Любомир Лещански, Андрей Алауи и Габриел Донев.

При девойките в тази възраст нашите не успяха да спечелят мач срещу втория в схемата – Турция (0-3), а в утешителния турнир надиграха с 2-1 Словения, но после отстъпиха със същия резултат на Беларус. Успокоителното в случая е, че именно туркините спечелиха надпреварата с победа на финала с 2-1 над поставения под номер 1 тим на Русия.

За България след близо денонощие транспортни проблеми в Измир играха Джулия Терзийска, Вивиан Златанова и Елизабет Данаилова.

Viasport.bg




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини