Пиронкова се разправи с контузената Ли На



07-02-2012 15:52 | Станко Димов

Цветана Пиронкова се класира за втори кръг на турнира в зала в Париж. Първата ракета на България водеше в резултата със 7:6 (5), 3:2, преди съперничката й Ли На да се откаже заради контузия.

Китайката, която пази страхотни спомени от Париж, където миналата година спечели първата си титла от Големия шлем („Ролан Гарос”), получи травма в кръста и въпреки намесата на медицински лица не успя да събере сили да завърши двубоя. Така Пиронкова записа втора победа от 2 двубоя срещу Ли На.

„Като цяло съм доволна от начина, по който игра. За жалост тя се контузи и не успя да завърши двубоя. Нямам представа какъв проблем има, може би болки в кръста”, сподели след двубоя Пиронкова.

Във втори кръг нашето момиче ще се изправи срещу Клара Закопалова в четвъртък от 14,00 часа.

Двубоят започна с летящ старт за Пиронкова, която за 15-20 минути игра успя да поведе с 5:0 гейма. В тези минути пловдивчанката игра изключително концентрирано, като допусна само 3 непредизвикани грешки, срещу цели 12 за Ли На.

Както обаче обикновено се случва, преднина с 5 гейма в женския тенис не дава никакви гаранции. Китайката показа, че не случайно е утвърден играч в Топ 10 и успя да напипа ритъма си, навлизайки на свой ред в серия от 5 поредни геймa.

В крайна сметка сетът се реши в тайбрек, където Пиронкова успя да поведе с 6:3 точки. Ли На спаси първите два сетбола, но при третия капитулира – 7:5.

За радост Пиронкова започна силно и втория сет. Нашето момиче успя първа да осъществи пробив, повеждайки с 2:1. Малко по-късно, при 3:2 гейма в полза на българката, Ли На почувства болки в кръста и поиска медицински таймаут.

Когато се завърна на корта Ли изигра още 3 точки и се отказа.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини