Федерер: С 1-2 големи титли мога да се върна на върха (видео)



09-02-2012 17:01 | Николай Драгиев

Световният номер 3 Роджър Федерер смята, че с 1-2 титли от Големия шлем до края на 2012-а година ще може да се завърне на върха в ранглистата.

Швейцарецът "за съжаление" е пропуснал финала на Australian Open между Рафаел Надал и Новак Джокович, но затова пък чул добри отзиви. "Това е като емблема на модерния тенис. Подобни дълги разигравания бяха немислими преди години. Било е страхотно шоу. Жалко, че не успях да стана част от него," коментира Федерер.

В петък Федерер ще играе за първи път от 2004-а в първи кръг за Купа "Дейвис" за Швейцария. "Аз избрах да участвам. Ние сме отбор от приятели. Миналата година направихме страхотна жертва като пътувахме до Австралия след US Open. Сигурен съм, че ще се справим с американците," споделя Фед-Експрес.

Федерер разсейва и спекулациите, че не се чувства в добра форма. "Чувствам се много по-добре отколкото преди 2-3 години, когато имах мононуклеоза и проблеми с гърба. В началото на тази година имах известен дискомфорт, но сега всичко е наред."

"Убеден съм, че мога да се върна на върха. Дайте ми 1-2 големи титли и съм там. Нямам търпение да играя в следващите месеци. Предстои фантастична серия от турнири. Ще дам най-доброто от формата си и се надявам да се върна като номер 1," допълни швейцарецът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини