Рафаел Надал видя "цялостна кампания" срещу Испания



09-02-2012 21:48 | Николай Драгиев

Световният номер 2 Рафаел Надал определи атаките срещу испанските спортисти, идващи от Франция като "цялостна кампания". Нейната цел е да дискредитира успехите на спортистите от Иберийския полуостров, отдавайки ги на използването на забранени стимуланти.

Надал уточни, че намира за "тъжни" атаките срещу него. Преди дни той стана неволен участник в анимационно филмче по френския канал Canal+, в което недвусмислено авторите правят връзка между Надал и използването на допинг.

"Това е от този тип хумор, който е приемлив, ако се използва еднократно. Ако постоянно се използват такива шеги, това прекрачва линията на допустимото," обясни Надал след тренировка в родната Майорка.

"Не мисля, че тук става въпрос за една медия, а цялостна кампания от съседна страна. Тъжно е да наблюдаваме подобна кампания спрямо някой, който е положил неимоверни усилия, за да стигне до своите успехи. Не става въпрос за хапчета или подобни неща, мога да ви уверя," категоричен е Надал.

"Това е голяма кампания срещу Испания и институциите са тези, които трябва да реагират. Това е така, тъй като случващото се е срещу всички нас, а не срещу отделни личности," смята още Рафа.

В същото време испанският външен министър Хосе Мануел Гарсия-Маргайо коментира, че е притеснен от случващото се във Франция. Испанският посланик в Париж пък е изпратил своето недоволство до представители на тв канала, излъчил въпросното видео.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини