Готово е логото за "Турнира на шампионките" в София



12-02-2012 16:37 | Николай Драгиев

Вече е готово официалното лого на "Турнира на шампионките", който през 2012-а и следващите два сезона ще се проведе в зала "Арена Армеец" в София. Турнирът вече се промотира на множество места по света и най-основно чрез официалния сайт на WTA, който от началото на годината пусна секция "Пътя към София" ("Road To Sofia").

Вече са известни три от състезателките, които покриха най-важното условие за участие, а именно спечелване на турнир от категорията WTA INTERNATIONAL. Това са изключително добрата китайка Цзе Чжън, прогресиращата състезателка от Германия Мона Бартел и една от най-популярните тенисистки от Европа - Даниела Хантухова.

Разбира се, остават още 26 турнира от тази категория и множество други тенисистки също ще имат шанс да намерят място сред осемте за турнира в София.

Иначе надпреварата в "Арена Армеец" в София ще събере между 30-и октомври и 4 ноември 8 състезателки, които ще бъдат разпределени в две групи. Всички те се борят за наградния фонд, който е $750,000 за всяка една от годините.

"Турнира на шампионките" е от голямо значение и за друг важен столичен проект -  Софийска община е издигнала кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 година. Основната идея при подобни кампании е спортът и култура да вървят заедно, ръка за ръка.

Интересен щрих в логото е използването логото на БФТ в буквата "о".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини