Жюстин Енен идва в България в сряда!14-02-2012 11:32 | Станко Димов

Бившата №1 в света Жюстин Енен пристига в България в сряда! Белгийката ще присъства на откриването на тренировъчния лагер в зала "София" от 10.00 ч.

Лагерът ще бъде воден от треньора Патрик Симон и е с участието на най-добрите ни състезатели до 12, 14 и 16 години, треньори от БНТЦ и лични треньори на състезателите. Любопитното е, че Симон е бил треньор на друга бивша водачка в ранглистата при дамите - Амели Моресмо.

Жюстин Енен и президентът на родната тенис федерация Стефан Цветков ще дадат пресконференция в Гранд-хотел "София" , зала "Триадица" 1 , ет. 1 от 12.00 ч.

Жюстин Енен е спечелила седем титли от турнирите от Големия шлем и общо 43 титли от турнири на WTA, както и златен медал от Олимпиадата в Атина през 2004 г.

За първи път достига до №1 в световната ранглиста на WTA през октомври 2003 г. и в различни периоди има общо 117 седмици на върха (една от седемте тенисистки с над 100 седмици като №1).

В стила си на игра тя е известна най-вече със своя бекхенд, определен от Джон Макенроу като "най-добрия сред всички играчи в света - жени и мъже".

През май 2008 г. обявява края на състезателната си кариера и иска незабавно да бъде извадена от световната ранглиста, ставайки първата тенисистка, оттеглила се като №1 в света.

В началото на 2010 г. са завръща на кортовете, достигайки до финала на първите си два турнира - в Бризбейн и Откритото първенство на Австралия.

През януари 2011 г. обявява повторното си оттегляне от тениса поради постоянни контузии.
Коментари
Други новини