Енен впечатлена от Джокович и Надал, но не и от наследничките15-02-2012 16:10 | Станко Димов

Носителката на 7 титли от Големия Жюстин Енен си спомня с носталгия за времето, в което изгряваше на корта и най-вече разнообразието на женския тенис тогава.

Белгийката, която днес посети България по покана на родната федерация призна, че през последните месеци ясно се забелязва смяна на генерациите в WTA, но далеч не е впечатлена от новите звезди.

„Тенисът се променя постоянно. По мое време играта беше по-разнообразна. Аз си имах моя стил, (Линдзи) Дейвънпорт нейния. Сложете в това число сестрите Уилямс, както разбира се и Ким (Клайстерс). Всяка от нас имаше силни и слаби черти, но и се отличавахме с нещо една от друга.

"Сега определено ставаме свидетели на смяна на генерациите. Идват нови момичета, които окупират първите позиции и печелят големите турнири. Сега тенисът е по-различен. Всички залагат на едно и също (бел.ред. Енен визира физическата мощ), губи се разнообразието. Ако трябва да бъда честна изпитвам носталгия за тениса от моето време. Случващото се ме натъжава”, коментира Енен.

Все пак белгийката отчете, че с титлата на Виктория Азаренка на Australian Open сякаш се слага началото на доминацията на едно ново поколение при жените.

Търсеното разнообразие от различни стилове игра според Енен може да бъде открито в мъжкия тенис в момента, особено в Топ 3. Белгийката сподели, че е наблюдава финала на Australian Open между Новак Джокович и Рафаел Надал, като определи показаното на корта само с една дума: впечатляващо!

 
Коментари
Други новини