Цветана Пиронкова в трети кръг в Доха!



15-02-2012 19:50 | Станко Димов

Цветана Пиронкова продължава с впечатляващото си представяне на силния турнир в Доха, който е най-силният на WTA през февруари и е от категорията Premier. Българката се класира за трети кръг, след като се наложи с изразителното 6:4, 6:1 над най-прогресиращата германка Ангелик Кербер (№22).

Двубоят между двете продължи едва 66 минути, през които Цвети дори за момент не постави под въпрос класирането си напред. С победата пък пловдивчанката записа два поредни успеха на ниво WTA за първи път от юли 2011-та (Палермо). Турнирът в Доха със сигурност може да бъде определен като най-силния за българката, откакто през 2011-а тя достигна четвъртфинал на Уимбълдън.

Освен заслуженото към Цвети трябва да отбележим, че миналата седмица Кербер спечели титлата от турнира в зала в Париж (също Premier категория) и явно не бе успяла да презареди напълно батериите.

В трети кръг Пиронкова ще се изправи срещу друга силна състезателка – световната №7 Марион Бартоли. Любопитното е, че именно Бартоли загуби на финала в Париж от Кербер.

Пловдивчанката вече заработи 125 точки за световната ранглиста, което засега не е достатъчно за голям прогрес от новата седмица. Пиронкова ще спечели още 100 точки при успех и в трети кръг.

До момента Пиронкова и Бартоли имат 5 двубоя, в които Цвети има една победа, но тя дойде на най-важния турнир - Уимбълдън. На твърда настилка французойката води с 3:0 победи.

В кариерата си Пиронкова има 7 победи над състезателки от топ 10. Последната от тях дойде преди седмица в Париж над Ли На.

Бартоли и Пиронкова ще играят в четвъртък от 20,00 часа българско време!





Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини