Томи Робредо се подлага на операция



16-02-2012 13:46 | Николай Драгиев

29-годишният испански тенисист Томи Робредо ще претърпи операция на лявото бедро през следващата седмица, твърди TENNIS.com. Бившият номер пет в мъжкия тенис се надява да се завърне на корта през месец април.

Проблемите на Робредо започнаха на турнира в Индиан Уелс през миналата година, когато той бе принуден да се откаже в мача си срещу Хуан Мартин дел Потро. От тогава Томи девет загуби от 13 изиграни мача.

Операцията на Робредо ще се състои в Барселона в клиниката Open Banc Sadabell през идната седмица. Томи се надява всичко да мине успешно и да се възстанови в рамките на следващите два месеца.

"Вероятно ще ми отнеме около два месеца, за да се възстановя напълно. Ако операцията премине успешно, би следвало да се завърна на корта за турнирите в Монте Карло или Барселона", сподели Робредо от клиниката в Барселона.

Неприятната контузия на Томи и последвалите неблагоприятни тенис резултати доведоха до сериозен спад в световната ранглиста за испанеца. В момента той се намира на незавидното за него 130-то място.

Томи Робредо има десет титли в професионалната си кариера, като девет от тях са на землена настилка. Най-престижната купа във витрината на испанеца е от "Мастърс" надпреварата в Хамбург през 2006 година. Именно през тази година Томи достигна до рекордното за него пето място.

Робредо бе изключително популярен през 2007 година, когато често бе в центъра на медийното внимание. Томи бе на кориците на издания като британския Cosmopolitan, както и на испанските версии на Men's Health и Marie Claire.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини