Азаренка защити Вожняцки от атаките на медиите18-02-2012 10:35 | Станко Димов

Шампионката от Australian Open Виктория Азаренка сподели пред медиите в Доха, че оценява определянето и като „легитимна” водачка в ранглистата. Тя обаче е категорична, че не приема твърденията, че даден тенисист трябва задължително да спечели титла от Големия шлем, за да бъда на върха на ранглистата.

Изказването на Азаренка е по повод словесните атаки към нейната добра приятелка Каролина Вожняцки, която започна последните години като №1 в света без да има титла от Шлема.

„Вашата работа (бел.ав. на журналистите) е да давате оценки и да правите анализи. Нашата работа е да играем и да печелим двубоите си. Каквото и да казват хората искам да отбележа, че оценявам когато ме отбелязват като „легитимната” №1. В същото време обаче мисля, че не трябва да бъдете прекалено критични към другите момичета (които са били №1 без титла от Шлема)”, коментира Азаренка.

Днес шампионката от Australian Open ще се изправи срещу Агниешка Радванска в спор за участие на финал на силния турнир в Доха. От началото на годината Вика има записани 15 поредни победи, в това число две титли – в Сидни и Мелбърн.
Коментари
Други новини