Милош Раонич: Разликата с играчите от топ 4 не е голяма20-02-2012 21:24 | Николай Драгиев

След като спечели за втори път титлата на турнира в Сан Хосе, 22-годишният Милош  Раонич изрази мнение, че най-добрите младоци, сред които е и той не са чак толкова далеч като класа от състезателите в топ 4.

В момента в топ 40 на световната ранглиста има само 4 състезатели на или под 23 години - №17 Кей Нишикори, №18 Александър Долгополов, №35 Раонич и №37 Бърнард Томич.

"Винаги има шанс срещу тези играчи, но въпросът е ще ги реализираме ли? Смятам, че можем да се доближим до тях, ако се научим да печелим важните точки. В този показател те се отличават. Усещам, че ако сервирам добре, аз съм близо до тях," смята Раонич.

"Ако искам да победя тези играчи имам нужда да спечеля няколко точки при техен сервис, но дори и да не реализирам точките за пробив, мога да разчитам на доброто си представяне в тайбрек геймовете. Доказано постоянен съм, когато става въпрос за няколко решителни точки.

"Не мисля, че има голяма разлика (с топ 4), но трябва да се научиш как да се справяш в тези важни моменти. За нас е важно да подобряваме играта си и да ставаме по-добри," добави още канадецът.
Коментари
Турнир: St. Petersburg Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Санкт Петербург
Настилка: Твърда
Награден фонд: $932,370

Official Website | Livescore
Турнир: Erste Bank Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Виена, Австрия
Настилка: Зала
Награден фонд: €1,974,510

Official Website | Livescore
Други новини