Контузиите взеха поредните си две жертви



21-02-2012 17:51 | Станко Димов

Стартът на сезон 2012 при жените не спира да взима жертви. Последните две състезателки, които паднаха в плен на контузиите са Доминика Цибулкова и Мария Кириленко, които оттеглиха участието си от турнира в Дубай.

В понеделник сексапилната Кириленко се наложи с 6:3, 6:0 над Моника Нукулеску. Ден по-късно обаче рускинята обяви, че се отказва от надпреварата на двойки заради травма във врата.

Това означава, че  Ана Иванович, която трябваше да играе срещу Кириленко, може да се класира за четвъртфинал без игра. Все пак рускинята до последно ще опита да излезе на корта.

Подобна съдба сподели и Цибулкова, която все пак излезе на корта, но се задържа там само 4 гейма в двубоя си Ивета Бенешова, преди да вдигне бялото знаме.

Така само тази седмица поради травми участие в Дубай отказаха редица състезателки. Освен вече изброените Кириленко и Цибулкова, с контузии са шампионката от Уимбълдън Петра Квитова, шампионката от „Ролан Гарос” Ли На и рускинята Вера Звонарьова.

Към това число можем да прибавим и вече перманентно контузените Серина Уилямс, Винъс Уилямс и Ким Клайстерс.

Може би най-разумният ход в дните след Australian Open взе Мария Шарапова. Рускинята участва в двубоите за „Фед къп”, след което изигра и няколко мача на турнира в зала в Париж.

Маша обаче „хвана момента” и сподели, че доброволно си взима няколко седмици почивка, за да бъде в кондиция за важните битки в Индиън Уелс и Маями през март.
 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини