Гьоргес отново детронира Вожняцки



24-02-2012 19:47 | Николай Драгиев

Юлия Гьоргес достигна финал на силния турнир от категорията Premier в Дубай. Тя детронира шампионката от миналата година Каролина Вожняцки с успех 7:6(3), 7:5 и в съботния финал ще спори с Агниешка Радванска. За Гьоргес това е трета победа от 5 мача с бившата номер 1.

"Не съм очаквала да стигна финал. Не мога да опиша как се чувствам, много съм щастлива. Във важните моменти играх по-добре и това е една от основните причини да спечеля," коментира Гьоргес.

Германката има две титли в кариерата си, но евентуален успех би бил най-престижният за нея до момента.

В оспорван първи сет двете състезателки трудно успяваха да удържат своя сервис. Гьоргес бе много по-агресивна и сякаш водеше играта през по-големи периоди. Тя обаче пропусна да затвори първия сет, сервирайки при 5:4. В решителния тайбрек, който логично последва, Вожняцки направи няколко нехарактерни непредизвикани грешки и това бе достатъчно на Гьоргес да го спечели.

Вожняцки, съветвана активно от баща си Пьотър, опита всичко по силите си да обърне развитието на мача и да достигне до втори пореден финал. С няколко добри гейма в началото на втората част тя стигна до аванс от 4:2. Тя обаче допусна поредния спад в представянето си и бе наказана. Гьоргес не просто изравни за 4:4, а успя да приключи мача в своя полза току преди евентуалния втори тайбрек - 7:5.

Особено впечатляващ бе форхендът на Гьоргес, която успя да направи няколко пъти повече печеливши удари. Тя тормозеше Вожняцки и с високи топки в дъното на корта, които датчанката така и не намери начин да отразява.

В другия полуфинал Агниешка Радванска се справи с 6:2, 2:6, 6:0 с бившата номер 1 Йелена Янкович. Любопитното е, че през 2012-а година Радванска няма загуба, ако не се броят трите й поражения срещу световната номер 1 Виктория Азаренка.

Гьоргес и Радванска имат само един мач до момента, но той бе на Australian Open тази година и полякинята се наложи с убедителното 6:1, 6:1.

Финалната среща е от 17,00 часа в събота по "Евроспорт".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини