Мелцер триумфира над Раонич в Мемфис със счупен пръст



27-02-2012 01:33 | Николай Драгиев

Австриецът Юрген Мелцер спечели своята 4-а титла на ниво ATP. Левичарят, който по време на целия турнир ATP 500 в Мемфис игра със счупен пръст на десния крак, надигра във финала Милош Раонич със 7:5, 7:6(4). Така канадецът за втора поредна година загуби финала на този турнир, независимо че успя да реализира цели 22 аса само в този мач.

Опитният Мелцер избра и приложи чудесна тактика за справяне с бруталния начален удар на Раонич като стоеше почти в трибуните дори за втори сервис, а стигнеше ли до разиграване винаги поставяше под напрежение младока.

Все пак Раонич ще запише рекордно класиране в топ 25 от днес в световната ранглиста.

Самият Мелцер, който по-рано през седмицата се справи и с другия подобен гигант сред професионалистите - Джон Иснър, нанесе решителния си удар в първия сет при 5:5, когато успя да се възползва от първата си точка за пробив в мача. Малко след това той затвори за 7:5.

Във втория сет Раонич се възползва от колебание на съперника и след доста продължителен гейм успя да пробие за 3:1. Подобен пробив би бил достатъчен за него срещу повечето му останали съперници, но не и срещу Мелцер. Австриецът не се притесни от предизвикателството и за втори път в мача взе сервис гейм на 196-сантиметровия Раонич. Този път нямаше изненади и се стигна до тайбрек.

Изключително стабилният Мелцер показа много разумна игра, дочака 1 минипробив при за 5:3 точки и това му бе напълно достатъчно, за да триумфира като победител.

Така през цялата седмица Мелцер показа чудесна игра, а възраждането в представянето му датира още от мачовете за Купа "Дейвис", в които помогна на Австрия да играе за първи път от 17 години четвъртфинал.

Милош Раонич от своя страна пропусна да спечели трета титла за сезона след Ченай и Сан Хосе. Интересно е да се отбележи, че въпреки добрите си резултати на ниво ATP, Раонич има едва 3 победи през 2012-а година над играчи от топ 50.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини