Джокович с 16-а поредна победа в Дубай (ВИДЕО)



27-02-2012 19:07 | Николай Драгиев

Новак Джокович продължи победната си серия през 2012-а година, след като започна успех на старта на ATP 500 турнира в Дубай. Той надигра младия талант от Германия Седрик-Марсел Щебе с 6:4, 6:2 в първия си двубой след спечелването на Australian Open.

В течение на срещата, продължила 88 минути, Джокович нямаше особено затруднения с Щебе. Сърбинът успяваше да разнообразява играта си, сервира сравнително убедително и дори си позволяваше ефектни излизания на мрежата.

Публиката в Дубай бе запълнила капацитета на арената и дори се забавляваше с мексиканска вълна по време на срещата на световния номер 1.

С успеха си Джокович вече има 16 поредни победи в ОАЕ. Общо той има 21 победи в 23 мача в Дубай.

"Той (Щебе) ме впечатли особено с играта си в първия сет. Наистина този мач можеше да се развие и в негова полза, защото правеше добри ретури. Смятам, че той излезе с амбицията да спечели, което е похвално. Доволен съм от първия си мач след 4 седмици пауза," коментира Новак.

Във втори кръг Ноле ще играе почти сигурно със 74-ия в света Серхий Стаховски.

Все пак днешният ден за семейство Джокович не донесе само поводи за радост. По-малкият брат на Ноле - Марко загуби още в първи кръг след 3:6, 2:6 от Андрей Голубьов.

Към момента Марко Джокович, който получи "уайлд кард" от организаторите, се намира на 869-о място в ранглистата и няма победа на ниво ATP.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини