Земетресението в Чили не подмина и Дел Потро



Земетресението в Чили не подмина и Дел Потро
Свързани играчи
28-02-2010 00:45 | Николай Драгиев

Световният номер 5 Хуан Мартин дел Потро, който в момента се възстановява от травма в дясната китка, е усетил мощното земетресение в Чили. Трусът с магнитуд от 8.8 по скалата на Рихтер отне живота на над 150 души и освен това вероятно ще доведе до вълни цунами в много крайбрежни райони, дори и край Австралия.

Силата на земетресението е била толкова опустошителна, че Хуан е усетил това в дома си в Буенос Айрес.

"В момента, в който се случи си бях легнал, но се събудих от неприятно усещане и доста пронизителни шумове. Първоначално си помислих, че съм забравил отворени прозорци и затова се получава така. Апартаментът ми е на висок етаж и сметнах, че това не е толкова необичайно.

"Шумът бе доста силен и след като вече се събудих окончателно, реших да проверя какво става. Разбрах, че не вятърът е виновен за случващото се. Всичко по стените се тресеше в продължение на 5-6 минути.

"Много ми е неприятно, че такъв втори поред катаклизъм връхлита района, донасяйки толкова страдание на хората. Пътувал съм много в Чили в живота си и там има наистина страхотни хора, които обичам. Силно се надявам, че това ужасно бедствие ще се размине с минимален брой пострадали хора", обобщи Хуан Мартин.

Чили е разположен в една от най-силно активните сеизмични зони в света, в която се събират две големи тектонични плочи. Това е причина да има земетресения с магнитуд 8 на всеки 10 близо години.

До момента властите съобщават за 150 загинали, но броят им вероятно ще  нарасне. Чилийските власти обаче уточняват, че не очакват жертвите да се увеличат значително от сегашните, предаде Ройтерс. Оттам прогнозираха, че ще са необходими най-малко три дни, за да бъде изчислен пълният размер на щетите. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини