Маратонецът Иснър пак впечатли: игра тайбрек с 32 точки!



29-02-2012 09:30 | Станко Димов

Когато става въпрос за „дълги” рекорди, човекът е един – Джон Иснър. 206-сантиметровият тенисист постигна пореден личен рекорд, след като изигра тайбрек с цели 32 точки!

В крайна сметка, благодарение на бруталния си начален удар, Иснър спечели въпросния тайбрек със 17:15 точки, с което си осигури и победата в двубоя с Джеси Ливайн (6:4, 7:6, първи кръг в Делрей Бийч).

В тайбрека на втората част Иснър спаси 5-сетбола. Въпреки, че е едва началото на сезона, снажният американец вече има изиграни цели 10 тайбрек-гейма, като резултатът е красноречив  - 9:1.

„Сервисът ми функционираше добре днес”, сподели след срещата Иснър, който завърши със „скромните” 13 аса. „Ако трябва да съм честен изкарах голям късмет, че победих. Тайбрекът на втория сет беше ключов.

Ако бяхме стигнали до трети сет не виждам как щях да победя. Влажността на въздуха ме съсипваше”, призна Иснър, който от началото на седмицата се радва на рекордното за него 11-то място в ранглистата на ATP.

До тази сутрин рекордният по брой точки тайбрек-гейм на Иснър бе от 2009-та година, когато на US Open с Виктор Ханеску изиграха 30 точки. И в този случай тайбрекът отиде на сметката на Иснър – 16:14.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини