Какво е мнението на играчите за Олимпийските игри



01-03-2012 10:53 | Станко Димов

Сезон 2012 определено ще бъде по-различен за всички професионални тенисисти. Освен традиционните 4 турнира от Големия шлем, през годината ще има още едно събитие, което за много е по-важно от всяка голяма титла. Разбира се става въпрос за Олимпийските игри. Тази година те ще бъдат в Лондон, на кортовете на „Ол Ингланд Клъб”, само няколко седмици след „Уимбълдън”. Ето какво мислят някои от най-изявените състезатели относно предстоящите Игри.

 Рафаел Надал:
„Олимпийските игри са много специален турнир. Страхотно е да изживееш подобен момент с другите спортисти”.

Виктория Азаренка:
„Спечелването на Олимпийските игри е една от големите ми цели. Този турнир се провежда веднъж на 4 години, което го прави още по-специален. Това е историческо значимо събитие. Точно затова за мен това е една от целите ми за сезона. Мечтая да спечеля медал”.

Новак Джокович:
„Олимпийските игри са най-известното и престижно спортно състезание в историята. Много съм щастлив, че ще мога отново да представям страната си. Надявам се, че ще мога да играя добре, да се представя добре и да дам медал на Сърбия”.

Роджър Федерер:
„С цялата история на Уимбълдън, ще бъде още по-специално на тези кортове да имаме Олимпийски игри. Много съм развълнуван от възможността да играя там и да получа шанс да се боря може би за златен медал на сингъл”.

Серина Уилямс:
„Мисля, че Уимбълдън е велик турнир, също както Олимпийските игри. Тази година те ще бъдат на трева, затова определено го очаквам с интерес”.

Анди Мъри:
„Според мен без никакво съмнение Олимпийските игри са най-значимото спортно събитие в света и всеки, който участва на тях се гордее, че може да представи страната си”.

Мария Шарапова:
„Тази година е специална за мен, защото ще мога да играя на Олимпийски игри – нещо, за което мечтая от малко момиче. В Русия това е много важно. Бях много разочарована, когато пропуснах Игрите в Пекин. Тази година ще бъде дълъг сезон на трева, което вещае много забава”.

 Петра Квитова:
„За мен Олимпийските игри наистина са много важни. За мен този турнир ще е като пети Голям шлем, затова се надявам да бъда готова да играя там.

Ким Клайстерс:
„Никога не съм участвала на Олимпийски игри, но не мисля, че те могат да се сравнят с някой турнир от Големия шлем, защото атмосферата е напълно различна. Мисля, че ще има доста детайли, които ще бъдат различни от тези на Уимбълдън”.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини