Осми пореден полуфинал за отличника Федерер (ВИДЕО)



01-03-2012 16:34 | Николай Драгиев

Роджър Федерер достигна 8-и пореден полуфинал от US Open 2011 насам. Швейцарецът се класира за предпоследната фаза на турнира в Дубай след успех с 6:3, 6:4 над Михаил Южни (№34) за 69 минути игра.

Швейцарецът постигна 12-а поредна победа над Южни, който е сред най-удобните му съперници през годините. Федерер успя да се класира до полуфиналите без да допусне нито един пробив в своя сервис, а за три мача се е наложило да спаси едва 2 точки за подобна възможност.

Резултатът в мача можеше да бъде и много по-изразителен, но Южни положи сериозни усилия и спаси още 9 точки за пробив в своя сервис.

В полуфиналите утре Федерер ще спори с Хуан Мартин дел Потро, когато вече победи на два пъти през 2012.

"Сервисът ми свърши страхотна работа. Условията са доста бързи, така че трябва да си максимално фокусиран. Може би Южни не бе в оптимално физическо състояние. В края сякаш се ентусиазира, но бе твърде късно," обясни Федерер след срещата.

"С който и да играя в полуфиналите ще бъде много трудно. Те могат да завършат топката от почти всяка точка. Имат страхотен първи сервис. Очакваме ме тежък мач," допълни бившият номер 1.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини