Stockholm Open

2015 година, Четвъртфинали
1 2 3
Григор Димитров България 5 4
Томаш Бердих Република Чехия 7 6
Времетраене [мин]: 90
Коментар на срещата

Коментар на двубоя:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Отлично начало на двубоя. Григор Димитров спечели подаването си на 0 и открива резултата в днешния мач.
1:1 Томаш Бердих също спечели с лекота подаването си. Чехът се наложи на 15 и изравнява резултата.
2:1 Равностоен гейм, в който се стигна до равенство. Два хубави първи сервиса на Григор Димитров обаче му осигуриха спечелването на играта и излизането напред в резултата.
2:2 Гейм на 0 за Томаш Бердих, който с лекот изравнява резултата в сета.
3:2 Убедителен Григор Димитров. Българинът завърши гейма с отлично излизане на мрежата и отново излиза напред в резултата. Без пробиви след първите 5 гейма.
3:3 Гейм на 0 на сметката на Томаш Бердих.
4:3 Григор Димитров спечели на 15 подаването си и отново излиза напред в резултата. Предстои 60-секундна пауза, след която българинът ще посреща.
4:4 Григор Димитров имаше преднина 30:0 и беше само на 2 точки от пробив. Бердих обаче отговори с 4 последователни точки на сметката си и изравни резултата.
5:4 Най-труденият сервис-гейм за Димитров от началото на двубоя. Българинът допусна двойна грешка при 30:30 и позволи на Бердих да стигне то точка за пробив, която бе с цената на скрит сетбол. Димитров обаче се мобилиизра пределно и успя да измъкне гейма.
5:5 Бердих изравнява резултата след гейм на 15, който приключи с ас по диагонала за чеха.
5:6 За жалост Бердих стига до пробив. Чехът поведе с 40:15 и получи два последователни брейк-пойнта. С отлична атака към мрежата Гришо спаси първия, но при втория бе безпомощен. Пауза, след която Бердих ще сервира за сета.
5:7 Гейм и първи сет за Томаш Бердих. Чехът успя да реализира втория си сетбол и откри резултата в двубоя.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Българинът спечели на 0 първия си сервис-гейм във втория сет.
1:1 Бердих спечели също с лекота подаването си и изравнява резултата в геймовете.
2:1 Григор Димитров спаси 2 точки за пробив и в крайна сметка след отлична атака към мрежата успя да съхрани подаването си и да не допусне ранен пробив в сета.
2:2 За първи път от началото на двубоя Томаш Бердих трябваше да спасява точка за пробив. Чехът обаче не трепна и обърна гейма от 30:40, за да изравни резултата.
3:2 Гейм на 0 за Григор Димитров.
3:3 Поредно изравняване на резултата след бърз гейм на Бердих.
4:3 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров.
4:4 Поредно изравняване на резултата във втория сет.
4:5 За жалост Томаш Бердих осъществи пробив на 15 и ще сервира за мача. Чехът приключи с изключителен ретур по диагонала.
4:6 Гейм, сет и мач - Томаш Бердих. Нашето момче Григор Димитров имаше точка за връщане на пробива в последния момент, но Бердих не позволи да загуби подаването си и си гарантира гейма, с което сета и мача.


Коментари
Други новини