Monte-Carlo Rolex Masters

2019 година, Трети кръг
1 2 3
Григор Димитров България 4 1
Рафаел Надал Испания ПОБЕДИТЕЛ 6 6
Времетраене [мин]: 93
Коментар на срещата

Григор Димитров и Рафаел Надал вече са на централния корт и провеждат задължителната загрявка преди старта на срещата между двамата от третия кръг на турнира в Монте Карло. Победителят от срещата ще се класира за четвъртфиналите, където го очаква Гуидо Пея.

Рафа Надал спечели жребия и избра да сервира.

начало: 15:52 часа

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Рафаел Надал):

0:1 Отлично начало на срещата за Надал, който спечели подаването си на 0. Шампионът от миналата година диктува темпото във всяко едно разиграване и заслужено откри резултата в мача.

1:1 Труден гейм и голямо браво за Димитров, който навакса изоставане 15:40 и успя да измъкне гейма. Играта приключи с грешка на Рафа в близост до мрежата.

1:2 Димитров успя да притисне Надал максимално, но испанецът издържа на теста и взе подаването си преди първата пауза в мача.

1:3 За съжаление Надал пробива. След двойна грешка резултата стана 15:40, последва ас на Димитров и първият брейк-бол беше спасен. При втория обаче Надал осъществи успешна атака към бекхенда на Димитров, която му донесе успех в гейма.

1:4 Класа от Надал. Испанецът затвърди брейка с гейм на 15, който приключи с печеливш удар от бекхенд, хванал в крачка Димитров.

2:4 Гейм на 0 за Григор Димитров, с който той спира серията на Надал. Две от точките бяха истинска наслада за окото и Григор, напълно заслужено, получи аплодисменти от публиката.

3:4 Григор Димитров връща пробива. Българинът изоставаше с 15:40, но успя да спечели 3 последователни точки и за първи път от началото на срещата стигна до точка за пробив, която за съжаление не успя да реализира. Малко след това обаче дойде вторият брейк-бол, при който Надал допусна непредизвикана грешка от форхенд и загуби подаването си. След паузата Димитров ще сервира за изравняване на резултата.

4:4 Изумителна игра на Григор Димитров, който с последните две точки изправи на крака публиката. Резултатът е изравнен. Страхотен тенис от началото на срещата, поздравления и за двамата!

4:5 Надал взе подаването си, но показа колебания, след като при 40:0 допусна две последователни двойни грешки. След паузата Димитров ще сервира за оставане в сета.

4:6 Гейм и първи сет за Рафаел Надак. Димитров има за какво да съжалява, тъй като след 30:30 допусна две непредизвикани грешки, които му костваха сета. Жалко, защото Димитров, с тази игра, заслужаваше повече.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Рафаел Надал)

0:1 Надал открива резултата във втория сет с гейм на 30 на сметката си.

0:2 За съжаление Надал започна втория сет с пробив. Испанецът се възползва от две последователни грешки на Димитров и го проби, повеждайки в резултата и във втория сет.

0:3 Надал затвърди пробива и направи сериозна крачка към класирането си за четвъртфиналите. Испанецът е в серия от 5 последователни гейма на сметката си.

1:3 Димитров отрази нова точка за пробив и за радост успя да измъкне гейма, с което да сложи край на серията на Надал.

1:4 Бърз гейм на 15 на сметката на Рафа Надал, който се доближава само на два гейма от място на четвъртфиналите.

1:5 Втори пробив за Надал, който вече е само на гейм от крайния успех.

1:6 Гейм, сет и мач - Рафаел Надал. Испанецът се класира за четвъртфиналите, където го очаква Гуидо Пея от Аржентина.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини