Mutua Madrid Open

2019 година, Първи кръг
1 2 3
Григор Димитров България 6 6
Тейлър Фриц САЩ ПОБЕДИТЕЛ 7 7
Времетраене [мин]: 105
Коментар на срещата

начало на мача: 18:05 часа:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервира Григор Димитров):

1:0 Григор Димитров спечели откриващия гейм на срещата, но това не стана никак лесно. Българинът трябваше да отразява точка за пробив при 30:40, но благодарение на няколко добри първи сервиса се справи и откри резултата в мача.

1:1 Фриц изравнява резултата след гейм на 15 на сметката си. Единствената точка в гейма за Димитров дойде след впечатляващ бекхенд уинър.

2:1 И в този свой сервис-гейм Димитров трябваше да отразява точка за пробив, но се справи. Българинът пропусна два геймбола, преди да вземе подаването си при третия открил се пред него шанс.

2:2 Първата точка в гейма беше за Димитров, но следващите 4 за Фриц и резултатът отново е изравнен. Американецът взе подаването си сравнително бързо.

3:2 За първи път от началото на срещата Димитров печели убедително подаването си и отново е напред в резултата преди втората пауза.

4:2 Пробив за Григор Димитров! Фриц започна отлично гейма и поведе с 30:0, което означаваше, че от началото на срещата беше спечели 10 от изиграни 12 точки на свой удар. Последва обаче спад в играта на американеца и Димитров веднага реагира, влизайки в серия от 4 последователни точки, които му осигуриха гейма.

4:3 Напълно огледален гейм! Димитров поведе с 30:0 и изглеждаше, че бързо ще затвърди брейка. Да, ама не. След 4 последователни точки Фриц "върна жеста" и след паузата ще сервира за изравняване на резултата.

4:4 Фриц изравнява резултата след гейм на 15 на сметката си.

5:4 Димитров направи това, което не успя преди малко - взе убедително подаването си и след паузата Фриц ще сервира за оставане в сета.

5:5 Гейм на 30 за Фриц.

6:5 Григор Димитров спечели подаването си на 0 и си гарантира минимум участие в тайбрек в сета. След последната пауза американецът Фриц ще сервира за втори път за оставане в първата част на двубоя.

6:6 Тайбрек ще реши изхода на сет №1 в срещата.

6:7 (8) Григор Димитров пропусна сетбол при 7:6 точки в своя полза и начален удар на Фриц. В крайна сметка американецът измъкна тайбрека след 10:8 точки в своя полза и повежда в резултата след близо час игра.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Тейлър Фриц):

0:1 Фриц спечели подаването си на 30 и откри резултата във втората част на мача.

0:2 Фриц прави пробив в началото на сета и вече води с 2:0 гейма. Българинът е в мини-криза, която може да му коства солено.

0:3 Гейм на 0 на сметката на Фриц, който направи сериозна крачка към крайния успех в мача.

1:3 Димитров взе подаването си и откри сметката си във втората част на срещата.

1:4 Фриц не остави никакви шансове на българина дори да мисли за връщане на пробива. Американецът е само на два гейма от мача с №1 в света Новак Джокович, който очаква спечелилия този двубой.

2:4 Стабилна игра на българина, който успя да вземе гейма си. Димитров обаче продължава да е с пробив назад.

3:4 Димитров връща пробива, с което съхранява и надеждите си в мача. Българинът поведе с 40:15, Фриц отрази първия брейкбол, но при втория допусна двойна грешка и геймът приключи. След паузата Григор ще сервира за изравняване на резултата.

4:4 Резултатът е изравнен след гейм на 15 за Димитров, в който българинът направи гениална къса топка.

4:5 Гейм на 0 за Фриц. След паузата Димитров ще сервира за оставане в турнира.

5:5 Поредно изравнява на резултата.

5:6 Фриц взе гейма и си гарантира минимум тайбрек.

6:6 Гейм на 0 за Димитров. И вторият сет ще се реши след тайбрек.

6:7 (4) Тейлър Фриц спечели и втория тайбрек и си гарантира мач с Новак Джокович във втория кръг.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини