Шампионката от US Open се срина на родна земя



13-03-2018 08:31 | Станко Димов

Шампионката от US Open Слоун Стивънс приключи безславно участието си на силния турнир на твърди кортове в Индиън Уелс. В двубой от третия кръг, американката отстъпи с 4:6, 3:6 пред 20-годишната рускиня Дария Касаткина. Стивънс приключи срещата с 4 двойки грешки, като на 4 пъти загуби подаването си в двубой, продължил 77 минути.

„Определено не показах най-добрия си тенис днес, но няма време да правя трагедии, защото следващата седмица отново съм на корта. Това е хубавото на нашия спорт – винаги идва следващата седмица, на която има нов турнир“, коментира Стивънс.

През септември тя победи с 6:3, 6:0 Мадисън Кийс във финала на US Open и спечели първата си титла от Големия шлем. Стивънс призна, че е имала нужда от известно време, за да се съвземе след еуфорията от триумфа в Ню Йорк.
„Много неща се променят, когато спечелиш US Open. А когато американец спечели US Open, тогава очакванията са още по-големи“.

На Стивънс ѝ се наложи да играе в два последователни дни, след като срещата ѝ срещу Виктория Азаренка във втория кръг беше отложена за неделя заради дъжд. Американката надви бившата №1 в света и двукратна шампионка в Индиън Уелс с 6:1, 7:5, но ден по-късно беше надиграна от младата Касаткина.

„Когато играем на открито времето винаги може да окаже влияние. Миналата седмица в Акапулко играх на единично в 16:00 часа и на двойки в 23:15 на същия ден. След това се върнах на корта на следващия ден за още един мач. Трябва да се справяме с такива ситуации, затова нямам никакво оправдание“.

Стивънс е едва втората американка след Линдзи Дейвънпорт, която може да се похвали с победи над Серина Уилямс и Винъс Уилямс в турнири от Големия шлем. Тя изрази надеждите си, че ще може да спечели още една Мейджър титла, преди да се откаже от тениса на 30-годишна възраст.

„Ще навърша 25 години следващата седмица. Надявам се, че ще мога да играя още 5 години и в тези 5 години да спечеля още една титла от Шлема. Моят агент настоява да са повече“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини