След днешната тренировка, коляното на Надал е "много по-добре"



27-06-2010 16:55 | Николай Драгиев

Рафаел Надал е признал след днешната си тренировка на Уимбълдън, че дясното му коляно "не е зле". Той е потренирал 40 минути на "All England Club".

 

От своя страна, треньорът на Рафа Тони Надал признава, че коляното на шампиона от 2008 г. "е много по-добре" в неделя, отколкото вчера.

 

След днешния почивен ден, Уимбълдън се подновява утре с всички осминафинали. Надал ще играе с удобния за него Пол-Анри Матио, срещу когото води с 9:0 победи.

 

Надал-старши е допълнил, че Надал е "нервен заради предстоящия опонент, а не заради коляното".

 

На вчерашната пресконференция, Надал призна, че ще се подложи на лечение на дясното коляно след Уимбълдън.

 

"Не крия, че имам проблеми. Изпитвах болка в мача срещу Печнер, но успях да го завърша. Не знам какво е състоянието ми, изследванията ще покажат. След турнира в Монте Карло изпитвах болка и затова пропуснах турнира в Барселона. Тогава претърпях процедури, които ми помогнаха. Сега след турнира в Лондон ще ги повторя", заяви Надал.

 

"Твърдите кортове съсипват колената ми. Не съм споменавал, но след мача с Родик в Маями изпитвах болки. Не винаги съм казвал, че ме боли, но това е, защото не искам да занимавам феновете с моите болежки. Дано всичко е наред, защото целта ми е да завърша като номер едно годината", добави лидерът в ранглистата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини