Григор отново е на полуфинал в Истанбул (+ снимки)



29-04-2016 19:27 | Tennis24.bg

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул

Григор Димитров се класира за полуфинал на АТР 250 турнира на клей в Истанбул. Това стана факт, след като българинът се наложи със 7:6 (1), 6:1 над Иржи Весели. Григор спаси сетбол в първия сет, в който изоставаше с 2:5 гейма и който успя да измъкне след тайбрек.

След това хасковлията успя лесно да пречупи съперника си във втората част и взе мача след 77 минути игра. Така за втора поредна година Димитров достига до полуфинал в Истанбул. Неговият следващ съперник ще бъде определен от двубоя между Марсел Гранойерс и Иво Карлович.

ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Двубоят започна равностойно, като в началните геймове Димитров и Весели взимаха лесно подаванията си. Така беше до шестия гейм, когато българинът допусна нетипично много грешки и позволи на чеха да го пробие без на практика Весели да е направил нещо значимо във въпросния гейм.

Последва затвърждаване на пробива и преднина 5:2 за левичаря. При 5:4 Весели сервираше за сета и получи мачбол при 40:30, но Димитров стигна до равенство, а след това и до точка за връщане на пробива. Последва изключително изпълнение от бекхенд на Димитров и пробивът бе върнат. В крайна сметка сетът се реши в тайбрек, където Димитров поведе с 5:0, след което се наложи със 7:1 точки.

Българинът започна отлично втората част и успя да поведе с 3:1, реализирайки третата си точка за пробив в гейма. След това Григор затвърди за 4:1 и в последствие затвори мача с 6:1.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини