Раонич сложи край на приказката на Куери



06-07-2016 17:56 | Станко Димов

Милош Раонич е първият, който достигна до полуфинал на Уимбълдън 2016. Това стана факт, след като 6-ият в схемата се наложи с 3:1 сета над изненадата в турнира Сам Куери, в отделните части 6:4, 7:5, 5:7, 6:4.

Първият сет се реши с един пробив, дело на Раонич в 10-ия гейм. Тогава американецът сдаде сета, след като допусна грешка от форхенд. По идентичен начин се разви и втората част, когато при 6:5 в своя полза Раонич стигна до първи точки за пробив и реализира първата, отново след грешка от форхенд на Куери.

Куери стигна до първия си пробив в срещата в 11-ия гейм на третия сет, повеждайки с 6:5. След това с начален удар на своя страна американецът нямаше проблеми да затвори сета и да вкара срещата в четвърта част. Още в първия гейм на новия сет Раонич трябваше да спасява точка за пробив, но роденият в Подгорица тенисист се справи отлично. В десетия гейм Раонич стигна до преднина 5:4 и 40:15, пропусна първия мачбол, но при втория бе безмилостен.

Канадецът приключи дена с 58 печеливши удара и едва 16 непредизвикани грешки на сметката си. Той загуби едва 9 точки, когато успя да вкара първи сервис. В същото време Раонич показа и изключителна игра в близост до мрежата, където спечели 35 от разиграни 47 точки.

С победата днес Раонич за втори път в кариерата си достига до полуфинал на Уимбълдън. Първият бе през 2014. Той игра на полуфинал и на Откритото на Австралия в началото на сезона. Неговият следващ съперник ще бъде Роджър Федерер (2:9 в директните двубои) или Марин Чилич (1:1).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини