Петра Квитова е първата финалистка



30-06-2011 16:59 | Станко Димов

Петра Квитова е първата финалистка на Уимбълдън 2011. Чехкинята се наложи с 6:1, 3:6, 6:2 над Виктория Азаренка и вече очаква съперничката си в спора за титлата, която ще бъде определена от двубоя Мария Шарапова (Русия) – Забине Лизицки (Германия). Това бе трета поредна победа на Квитова над този съперник, а благодарение на успеха чехкинята за първи път в кариерата си ще спори за титла от Големия шлем.


Квитова, която в предишния кръг отстрани българката Цветана Пиронкова, започна фантастично двубоя и спечели първия сет само за 27 минути. Чехкинята използва максимално  добре най-силното си оръжие – мощта си, с която не остави шанс за отговор на световната номер 5 Виктрия Азаренка – 6:1. Повечето от сервисите на Квитова изобщо не бяха връщани и логично чехкинята лесно налагаше волята си.


След почивката Азаренка излезе преобразена на корта и най-накрая успя да се справи с подаването на Квитова – 2:0. Ответният гейм бе изключително тежък за Вика, която след много труд затвърди пробива си и поведе с 3:0.

 

От тук до края на сета Азаренка не сгреши и изравни резултата. Трябва да отбележим, че за разлика от първата част, през втората Квитова сервира сравнително по-слабо и заслужено отстъпи.


Така първата финалистка трябваше да бъде определена след решителен трети сет. В него Квитова взе инициативата и след пробив дръпна с 3:0. Азаренка получи две поредни точки да върне пробива, но в този момент сервиса на съперничката й отново проработи и Квитова се спаси. Това беше и преломният момент в мача, който окончателно приключи след втори пробив от страна на чехкинята. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини