Джокович: Нормално е да губя, не мога да играя постоянно на 100%



02-03-2012 19:22 | Станко Димов

Новак Джокович прие нормално загубата от Анди Мъри в полуфиналите на турнира в Дубай (АТР 500). Както е известно сърбинът отстъпи с 2:6, 5:7, като по този начин сложи край на серията си от 18 поредни победи в Дубай (3 поредни титли). След срещата световният №1 бе видимо спокоен и даде заслуженото на Анди Мъри.

„Борех се до края, но истината е, че Анди направи страхотен двубой. Той беше по-добрият играч днес. Сервираше отлично”, коментира Джокович.

„Направих много непредизвикани грешки, повечето от тях във важните моменти. Но хора, това е спортът. Нормално е в някои двубои да не можеш да показваш най-доброто от себе си, когато трябва да го направиш”, сподели още световният №1.

Преди този двубой двамата се срещнаха и на полуфиналите на Australian Open, когато след 5-сетова битка победата грабна Джокович. Днес обаче сърбинът нямаше сили за успех.

„Опитах се да бъда по-агресивен, защото играта ми от основната линия не беше на необходимото ниво. Не се движех добре, като цяло изобщо не влязох в игрови ритъм”, увери сърбинът.

„Турнирът в Дубай е страхотен. За жалост не успях отново да се класирам на финал, но не съжалявам. Загубих от топ играч, загубих от състезател с огромни качества. Сега продължавам напред. Надявам се, че другата седмица ще играя по-добре”, коментира Ноле.

Сърбинът побърза да успокои феновете си заявявайки, че сезонът тепърва започва.

„Имам достатъчно време да вляза във форма за Индиън Уелс и Маями. Сезонът е все още в началото си. Тепърва предстоят да се изиграят няколко турнира от „Мастърс” сериите. Това са важни надпревари и трябва да бъда готов за тях”, каза още Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини