Ферер изнесе урок на Вердаско (ВИДЕО)



04-03-2012 12:19 | Николай Драгиев

Световният номер 6 Давид Ферер спечели за трети пореден път ATP 500 турнира в Акапулко на клей. За целта той се наложи във финала на надпреварата над сънародника си Фернандо Вердаско с 6:1, 6:2 и вече има 15 поредни победи в Мексико.

Ферер, който има цели 6 загуби от Вердаско на клей, този път не показа колебание и без никакви проблеми доминираше през всичките 70 минути. Той проби по 2 пъти във всеки сет Вердаско, което бе напълно достатъчно.

От началото на сезона Ферер има 18 победи в 19 мача, а единственото му поражение дойде от световния номер 1 Новак Джокович на Australian Open.

"Изиграх най-добрия си мач от седмицата тази вечер. Много, много щастлив съм," коментира Ферер. Бях солиден и играта ми се получаваше, особено в началото. Знам, че Фернандо не успях да покаже най-доброто от възможностите си, но това е тенисът. Един ден имаш добър ден, на следващия лош," обясни Ферер.

Ферер повтори постижение на Томас Мустер, който също има три поредни титли от турнир в категорията ATP 500. Ферер е и единственият играч през 2012 с общо три трофея, след като по-рано през сезона спечели в Окланд и Буенос Айрес.

"Горд съм с постигнатото в Акапулко. Сега ми предстоят два важни турнира в Индиан Уелс и Маями. Ще бъде добре да се представя силно и там, но и да не се получи, не е толкова страшно. Ще продължа да работя здраво," обеща Ферер.

На другия полюс бе финалистът Вердаско. "Изключително разочарован съм. Винаги е неприятно да загубиш финал, но по този начин е още по-болезнено. Искам да поздравя Давид, който е голям шампион и го доказа отново."

За Давид Ферер това е 14-а титла от 28 изиграни финали.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини