Все по-добър Надал (ВИДЕО)



14-03-2012 03:42 | Николай Драгиев

Световният номер 2 Рафаел Надал спечели убедително и втория си мач в Индиан Уелс. Испанецът се наложи над своя сънародник Марсел Гранойерс с 6:1, 6:4 за 86 минути игра и достигна до четвърти кръг, където ще играе с Александър Долгополов.

В пореден двубой Надал демонстрира все по-агресивния си стил на корта и особено от форхенд впечатли с представянето си. Той направи 20 печеливши удари, но и малко повече от обичайното непредизвикани грешки - 19. Те обаче дойдоха в няколко по-слаби за него гейма във втория сет.

"Имам шансове да спечеля, ако играя както в първия сет," коментира Рафа, който раздаде и топки с автограф на доволната публика в Калифорния.

Надал наистина изигра повече от добър първи сет, в който завършваше почти всяка топка. Гранойерс все пак взе един гейм, за да оформи по-почетен резултат.

Надал поведе с 2:0 във втория сет и имаше точки за 4:1, но тук някъде започна лек спад в представянето му. Гранойерс запази разликата от само един пробив и при 4:3 дори получи 2 точки за връщането му. Класата на Надал отново се прояви и той ликвидира дори този лъч надежда за Гранойерс.

Интересното бе, че във въпросния осми гейм на втория сет Надал получи предупреждение за забавянията си преди сервис. Системата отчете, че той се бави между точките по средно 29 секунди, а Гранойерс по 26.

В следващата фаза Надал ще се изправи срещу Александър Долгополов. Украинецът срази Маркос Багдатис с 6:4, 5:7, 6:4 в интересен двубой.

До момента Надал има две победи над Долгополов от два мача. При това Долгополов не е печелил повече от 7 гейма общо в тези срещи.

Долгополов и Надал ще играят днес около полунощ българско време.

 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини