Родик за Федерер: Той е най-голямата пречка в кариера ми



25-03-2012 14:32 | Станко Димов

Един от най-любопитните двубои от третия кръг на „Мастърс 1000” турнира в Маями ще бъде този между двама бивши водачи в ранглистата – Роджър Федерер и Анди Родик.

Двамата се познават отлично, като до момента имат 23 двубоя, в които швейцарецът води с бруталното 21:2 победи! Един от успехите на Родик е точно в Маями (2008), когато на четвъртфинал американецът се налага със 7:6, 4:6, 6:3.

„За никого не е тайна, че той (Федерер) винаги е бил най-голямата пречка в кариерата ми. За жалост неговият стил на игра пасва идеално срещу моя. Знам, че победите ми нас него са малко, но аз се гордея с тях. Все пак съм побеждавал Федерер в момент, в който беше на върха и когото никой не можеше да победи”, коментира Родик.

„Играли сме милиони пъти с него, нямаме никакви тайни на корта. Дали имам шанс? Да, винаги има шанс. Когато играеш срещу него пред теб се отваря един прозорец. Проблемът е, че той с добрите си игри постепенно затваря този прозорец.

Знам, че трябва да играя наистина много добре, за да го победя. С него винаги е забавно, много забавно”, коментира още Родик.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини