Андре Агаси: Вдъхновяват ме добрите хора, на които им пука



29-03-2012 19:11 | Николай Драгиев

Бившият номер 1 в света Андре Агаси даде интервю пред популярно списание на Острова, в което говори за своите проекти в момента, затова какво му е дал тениса, за Федерер и Надал и затова кое го вдъхновява.

- Съвсем честно мога да кажа, че тръгнах оттам да мразя тази игра през по-голяма част от кариерата си, до това тя да ми даде моята академия, моята жена и след това шанса да имам мои деца. Даде ми възможност просто да живея без стрес, без да се тревожа за нищо.

- Тенисът е спорт за цял живот и те учи на много неща. Чрез тениса изразяваш кой си и как да се справяш с трудните ситуации. Нужно е всеки път да завържеш и стегнеш обувките си. Не може просто да очакваш резултатите да дойдат от нищото.

- Вярвам, че образованието ти дава опциите, чрез които да избереш какъв да бъде твоят живот и да направиш този свят по-добър. След тениса, аз вече имам по-голяма възможност и позиции не просто да повлияя на хората за няколко часа, а надявам се да бъда от полза в живота на много хора. Правя това чрез образованието (Агаси визира своята тенис Академия в Лас Вегас).

- Нито едно дете не трябва да бъде подценявано. Работим вече 10-11 години и вече имаме първите класове, които завършват. В най-бедният квартал на Лас Вегас ние успяхме да образоваме 100% от нашите деца. Сега те отиват в университет и избират какъв живот да имат.

- Тенисът не е нещо, с което детето трябва да се занимава с единствената цел да бъде най-добрият в света. Трябва да се стремиш да бъдеш най-добрият в това, което правиш ден след ден, няма спор, но не трябва да забравяш че тенисът може да ти даде много и без да си най-добрият в света.

- Осигурих много възможности - доведох гостуващи лектори, истински популярни хора, личности с опит в живота, които са променили света. Прекарвам 80% от времето си в работа по моята фондация. Ако не търся пари за училището, аз съм на срещи с политици и потенциални спонсори, на които показвам какво сме свършили.

- Федерер е най-добрият, който е играл тази игра. Вече не смея да прогнозирам какво може да постигне. Този човек ме изненадва отново и отново. Вероятно трябва да кажа, че той ме е впечатлил пак и пак, но вече не се изненадвам. Бих бил много щастлив, ако и Надал развие кариерата си по подобен начин, но засега не виждам никой да е близо до това ниво.

- Федерер срещу Надал е едно от най-добрите съперничества изобщо в спорта. Всеки път, когато видим Федерер срещу Надал, това е исторически момент.

- Вдъхновявам се от добрите хора, хората на които им пука, хората които дават повече, отколкото получават.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини