Радванска: Ключът е в разнообразния тенис, топ 3 е близо



01-04-2012 11:59 | Николай Драгиев

Шампионката в Маями и Дубай през тази година Агниешка Радванска отчете, че ключовият фактор за нейният страхотен прогрес в последните 8 месеца е умението й да играе разнообразен тенис. Именно по този начин тя се справи с мощната игра на Мария Шарапова във финалния сблъсък в Маями.

23-годишната полякиня вече е най-успешната състезателка в историята на своята страна, макар още да не е спечелила титла от Големия шлем.

"Страхотно усещане е да спечеля този турнир. Това е сред най-големите турнири след тези от Големия шлем. Още повече тук играят всички топ състезатели," каза доволната Ага.

"Трябва да изиграеш шест много силни мача, за да спечелиш. Ето защо съм невероятно щастлива," допълни Радванска, която в течение на надпреварата не загуби нито сет.

"Моят тенис е посветен на това да играя разнообразно. Родена съм с това качество. Никога нещата при мен не опират до един удар. Когато тренирам, тренирам всички компоненти. Това съм правила цял живот," отчита полякинята.

Радванска отчита, че промените, които е направила последната година са й позволили най-после да се справя със състезателки като Мария Шарапова. От рускинята Радванска имаше 7 загуби в предишни сблъсъци.

"Играх наистина добре. От началото до края. Бях съсредоточена върху моя начален удар и съм много щастлива, че не допуснах пробив. Това бе ключово. Страхотно е да спечелиш срещу такъв състезател, показвайки отличен тенис," заяви още Агниешка.

"Челната тройка все изглежда е далеч от мен. Но ако продължавам да играя както сега, мога да стигна до топ 3 скоро," смята още тя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини