Сампрас: Загуби се артистичността и чарът в тениса (видео)



01-04-2012 18:25 | Николай Драгиев

Пийт Сампрас участва в популярното предаване на друга легенда на тениса - Пат Кеш по CNN. В него Сампрас коментира някои теми от своята кариера, както и сегашната ситуация в играта.

"Спечелих титла от Големия шлем, когато станах на 29, но след това прекарах две години в търсене на мотивация. Не успявах да я намеря и затова реших да сменя треньора. След това обаче се върнах при Пол Анакон и знаех, че мога да спечеля още една голяма титла. Това и стана на US Open 2002, където успях да измия срама от загубата на Уимбълдън от 145-ия в света," спомня си Сампрас.

Американецът отчита, че в неговите очи Уимбълдън е загубил своя чар, след като всички състезатели са започнали да играят от основната линия. Самият той е бил изправен пред този избор, ако иска да го спечели и той не се е справил.

"Тъжно е това, което виждам днес: всеки е способен да играе по-добре на мрежата, но те предпочитат да остават на основната линия. За да спечеля Уимбълдън още веднъж трябваше да променя своя стил и това се оказа много трудно, тъй като постановката на играта ми бе свързана тактиката сервис-воле. Днешните технологии също имат огромно влияние върху играта. Определено се изгуби чарът в играта, а това е срамно," категоричен е Сампрас.

Сампрас също така признава, че е много близък с Роджър Федерер, който освен голям играч е и чудесна личност.

"Годината е много интересна. Имаме Рафа и Роджър в игра и Новак Джокович, който доминира. До тях съвсем близо е Мъри - времето е много успешно за тениса. Има ли някой, който да ги доближи? Не мисля. Бердих и Цонга? Те имат своите моменти, в които успяват да се доближат до това ниво. Обичам да гледам Роджър и Рафа. Левичар срещу десничар.. и страхотен атлет като Джокович. Голям фен съм на тези момчета," казва още Сампрас.

Сампрас е крайно откровен спрямо сегашните най-добри американци - Марди Фиш, Анди Родик и Джон Иснър. "Те са добри играчи, но нямат нищо общо като класа с Роджър, Рафа и Джокович."

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини