Уникална история: Счупена ракета от МакЕнроу струва £15 000



03-04-2012 13:46 | Николай Драгиев

Ракета счупена от тенис звездата Джон МакЕнроу на Уимбълдън, в изблик на неговия пословичен гняв на корта, може да бъде продадена за впечатляващите 15 000 английски лири.

В момента тя е собственост на Сам Матюс, който е ученик. Неговата майка Линда е получила "находката" от самия МакЕнроу преди 30 години. Тогава той е наел апартамент от нея.

През 2005-а, 10-годишният Сам я показва в предаване на "Би Би Си". Тогава обаче не е имало доказателство, че ракетата действително е била на МакЕнроу.

След шоуто, в друго предаване, но в САЩ МакЕнроу е попитан дали това наистина е негово дело. Сам предоставя ракетата, за да може МакЕнроу да прецени дали е истинска.

51-годишният МакЕнроу признава, че това е неговата ракета и дори я връща на Сам с автограф.

"Това определено е ракетата, с която съм играл. Може да ви е трудно да повярвате, но имаше моменти, в които бях леко разстроен на корта," шегува се МакЕнроу.

Така в момента 17-годишният Сам очаква 5-цифрена сума за този ценен предмет. Счита се, че ракетата би имала още по-голяма стойност, ако е от финала на Уимбълдън през 1980-а срещу Бьорн Борг.




Още по-интересното в случая е, че майката на въпросния ученик - Линда не просто е отдавала апартамент на МакЕнроу, а дори му е пришивала на екипите, логото на отделните спонсори.

Когато МакЕнроу е напуснал Лондон той е оставил в знак на благодарност въпросната счупена ракета, както и една здрава.

Интересното е, че ракетата (цяла) на Бьорн Борг от същия този финал през 1980-а, определян като един от най-впечатляващите в историята, наскоро е продадена за сумата от $25,000.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини