Иснър не можал да спи от sms-и след победата над Джокович



12-04-2012 12:47 | Станко Димов

Джон Иснър е сред приятните изненади от началото на сезона. През февруари 206-сантиметровият тенисист сензационно победи Роджър Федерер на клей в Швейцария в двубой за купа „Дейвис”. Няколко дни по-късно, в полуфинален двубой на турнира в Индиал Уелс Иснър се справи и със световния №1 Новак Джокович, благодарение на което за първи път в кариерата си се класира за финал в „Мастърс 1000” турнир.

„Беше невероятен ден, определено това е една от най-големите победи в кариерата ми. Ноле влезе в двубоя като действащ шампион и световен №1, той беше големият фаворит. Аз просто излязох и показах моя тенис. Имах ден, това не подлежи на коментар”, сподели Иснър.

„Вечерта след победата над Джокович бе тежка. Получих повече от 100 sms-а. В началото отговарях, но в един момент се отказах. Бяха прекалено много. Не можех да заспя. Sms-ите, а и вълнението бяха много.

На другия ден ми предстоеше финал срещу Роджър Федерер. Бях сигурен, че той ще иска да вземе реванш за загубата за купа „Дейвис”. На финала нещата за мен просто не се получиха. Нямах шанс срещу Федерер, той беше по-добър и заслужено спечели титлата”, откровеничи Иснър.

В навечерието на сезона на клей американецът призна, че се надява за двубой с Рафаел Надал, по възможност на „Ролан Гарос”. Както е известно миналата година двамата се срещнаха в първи кръг, с Иснър сензационно поведе с 2:1 сета на испанеца, след което загуби с 2:3 сета.

„Тази година е различно. Сега мястото ми в ранглистата е доста по-високо и няма как да се срещна с Надал в първи кръг. Дали искам да играя пак с него? Разбира се, ако това се случи, значи съм достигнал напред в турнира. Вярвам, че в момента мога да победя всеки един и това ме прави спокоен”, коментира Иснър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини