И вятърът не спря Джокович по пътя към финала - ВИДЕО



21-04-2012 17:05 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович се класира за финал на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло. В изключително оспорван двубой сърбинът надви с 4:6, 6:3, 6:2 Томаш Бердих след два часа и половина игра. На няколко пъти в срещата двамата тенисисти бяха силно затруднени от поривите на вятъра, който вдигаха във въздуха пушилка от корта.

Въпреки загубата Томаш Бердих показа, че ще бъде сериозен фактор в току-що започналия сезон на клей. Един от най-големите проблеми пред чеха днес бе неговият втори сервис, който ставаше лесна плячка за Джокович.

Сърбинът започна по-силно двубоя и първи проби, след което поведе с 4:2 гейма. В този момент обаче световният №7 влезе в страхотна серия и спечели 4 гейма поред, с което и сета. Бердих почти не изкарваше топката в аут, а мощните му удари от дъното на корта често правеха Джокович просто един зрител.

В началото на втория сет на Ноле най-после взе гейм и сложи край на серията на съперника си. в знак на радост сърбинът вдигна победоносно ръце, с което сякаш искаше да каже „най-после”. Това се оказа и повратен момент в сета, а може би и в мача.

Още в ответния гейм Ноле проби подаването на съперника си, след което до края успя да съхрани преднината си.

Решителната трета част започна със сервис на страната на Бердих. Чехът обаче загуби концентрация, допусна 2 двойни грешки и сам подари гейма на актива на Джокович.

Сърбинът не почака втора покана и в следващите минути нанесе съкрушителен удар, повеждайки с 4:0. До края за Ноле не представляваше проблем да гарантира мястото си на финал.

В неделя сърбинът за трети път от началото на годината ще играе на финал. В предишните два – на Australian Open и „Мастърс 1000” в Маями, Джокович се поздрави с крайния успех.

Финалът е под номер 45 в кариерата на Джокович, който е спечелил 30 титли до момента. На клей той има 7 титли и 3 загубени финала, а в турнири "Мастърс 1000" е с показатели 11-7.

Съперникът на Джокович в двубоя за трофея ще бъде определен от сблъсъка между Рафаел Надал и Жил Симон. 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини