Федерер: Уимбълдън и Олимпийските игри са еднакво важни



27-04-2012 09:50 | Николай Драгиев

Роджър Федерер заяви пред швейцарските медии, че двете му основни цели през тази година са свързани със спечелването на Уимбълдън за седми път и на Олимпийско злато на сингъл за първи път.

"Уимбълдън винаги е изключително важен за мен. Там моите идоли - Бекер, Едберг и Сампрас са спечелили 10 пъти общо. Там аз спечелих при юношите за първи път. Знаете останалото. Уимбълдън е специален. Няколко седмици по-късно ще имам възможност да играя на Уимбълдън отново за медали, което е невероятна възможност за нашето поколение. Между Уимбълдън и Олимпийските игри на Уимбълдън нямам предпочитание. И двете състезания са изключително важни за мен," коментира Федерер.

31-годишният Федерер прави и любопитна заявка. Той прогнозира, че Игрите в Лондон може би няма да са неговите последни и той гледа към Олимпиадата в Рио през 2016-а. "Не е невъзможно да участвам и в Рио през 2016-а."

В типичния си стил Федерер казва, че не е гледал еквивалента на дербито Барселона - Реал Мадрид в тениса, а именно мачът на Рафаел Надал и Новак Джокович във финала на "Мастърс 1000" в Монте Карло.

Федерер обаче определя Надал като най-голямата заплаха на клей.

"Нетърпелив съм да видя как Новак ще се справи с тази загуба. През 2011-а година Новак игра перфектно в Мадрид и Рим. Той знае колко трудно е да повтори това. За Рафа да спечели в Монте Карло обръща ситуацията в негова полза в дългосрочен план," смята Федерер.

Швейцарецът отчита, че от турнира в Мадрид през май до Уимбълдън ще има само 1 седмица почивка и именно затова той си е взел отдих след надпреварата в Маями през март.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини